+ 36 30 685 01 56
hello@coachingbyszilviaa.hu

HR Mentor Program

Támogatom céged a HR folyamatok felülvizsgálatában és optimalizálásában.

Milyen fő elemeket tartalmaz a program?*

Recruitment folyamat optimalizálása

Úgy érzed, nem megfelelő minőségű és / vagy mennyiségű jelölt jelentkezik az általad meghirdetett pozíció(k)ra? Vagy épp ellenkezőleg, rengeteg önéletrajz érkezik be, melyeknek nagyrésze nem releváns?
Szabjuk cégedre az álláshirdetések, illetve a szervezetben végbemenő toborzás – kiválasztási folyamatot, egészen az emberi erőforrás igény pontos meghatározásától, az ajánlatadásig.

Igény és megegyezés alapján a recruitment folyamatban Én is részt veszek, így nem csak az optimalizálásban segítek, hanem ezt követően ez önéletrajzok feldolgozásában, az interjúztatásban, valamint a döntéshozatalban is annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb személy által kerüljön betöltésre a szervezetben egy nyitott pozíció.

Új kollégák beillesztése a szervezetbe

Az onboarding folyamat lényegében akkor kezdődik, mikor a jövőbeli munkavállaló elfogadja a céged által adott ajánlatot, ám ezzel közel sem ér véget.
Munkahelyváltáskor az első néhány hét kritikus pont az emberek életében, így cégedben elengedhetetlen a megfelelő beillesztési és betanítási folyamat biztosítása, elősegítve ezzel az új munkavállaló szervezetbe való beilleszkedését, fejlődését, illetve munkafolyamatokba való becsatlakozását.
Hidd el, érdemes erre nagy hangsúlyt fektetni, mert sok minden áll vagy bukik ezen az időszakon.

Munkavállalói elkötelezettség növelése

Napjainkban a megtartás az új toborzás – olvashatjuk mindenhol – így cégszinten az egyik legfontosabb feladat a fluktuáció visszaszorítása.
Ennek egyik eszközeként feltérképezzük, milyen erősségei vannak a szervezetnek, illetve milyen kiaknázatlan lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek céged “mágnesei” lehetnek.

Dolgozói elégedettség mérés

A munkavállalók elégedettsége nagyban befolyásolja az imént említett elköteleződést.
Annak érdekében, hogy információt szerezzünk arról, mennyire elégedettek a munkatársak, illetve visszacsatolást kapjunk, mi hat pozitívan és mi negatívan a motivációjukra – természetesen mindezt ésszerű határokon belül, helyén kezelve – szükséges egy jól felépített rendszerben meghatározott időszakonként kikérni a véleményüket.
Egy ilyen felmérésből rengeteg – a cég számára – fontos információt kaphatunk, valamint azt is láthatjuk, a megtartásra irányuló stratégiánk jó irányba halad-e.

Teljesítményértékelési rendszer kialakítás / felülvizsgálat

A teljesítményértékelés legfőbb célja, hogy meghatározza a munkavállalótól elvárt teljesítmény mértékét, illetve az ehhez szükséges munkába nyújtott magatartási mintákat, készségeket, képességeket és munkavégzési jellemzőket.
Általános célként megnevezhetjük, az alkalmazottak teljesítményének fokozását, ám ezen felül mindenképp fontos megemlíteni, hogy az értékelés hozzájárulhat a megalapozottabb létszámgazdálkodáshoz, a motivációs rendszer optimalizálásához, emellett pedig lehetőséget teremthet a kiválasztási rendszer korrigálásához, a munkaköri korrekcióhoz, a fejlesztési irányok kijelölésével pedig a környezeti kihívásokra történő gyors reagáláshoz.
A teljesítményről való visszacsatolás elengedhetetlen kelléke annak, hogy tudjuk „jó úton” haladunk-e.
Vizsgáljuk felül, 2019-ben megállja-e a helyét céged teljesítményértékelési rendszere, amennyiben pedig még nincs kialakított TÉR, úgy hozzuk létre azt a szervezetre szabva.

Munkavállalók kiléptetése a szervezetből

Egy munkavállaló kilépését megelőző 30 nap legalább annyira fontos, mint a belépést követő időszak.
Ugye Te sem szeretnél találkozni a kilépő kolléga távozása után az alábbi kérdésekkel?

„Kivel számolt el az utolsó napján?”
„Ki hagyta jóvá a kilépését?”
„Ez most kihez is tartozik?”
„Ki kapja meg a leveleit?”
„Kit keressenek a partnerei?”
„Melyik felhasználóval lehet belépni?”

Annak érdekében, hogy cégedben ne merüljenek fel ilyen és ehhez hasonló kérdések, alakítsunk ki egy „kiléptető” folyamatot.


*A program pontos elemei céged és igényeid megismerését követően kerülnek meghatározásra.